top of page

Onze diensten

Metselwerk

Wij verzorgen vrijwel alle metselverbanden, zoals halfsteens, wild, staand, kruis, klezoor, engels verband enz. Ook kunnen wij bijzondere metselwerkdetails voor u uitvoeren, denkt u hierbij aan: hanenkammen, rollagen of bijvoorbeeld bogen. Graag helpen wij u bij de keuze van het metselverband, voor meer informatie kunt u hier contact met ons opnemen.

Stelwerk

Om lijm- en metselwerk goed te kunnen uitvoeren is voorafgaand stelwerk nodig. Stellen betekent uitzetten, peilen op profielen aanbrengen, kozijnen stellen, gevels uitzetten op koppenmaat en tenslotte lood en dpc verwerken. Zo biedt Braakman Metselwerken een totaalpakket en nemen we graag uw zorg uit handen.

Voegwerk

 Er bestaan vele soorten voegen met elk een eigen uitstraling. De meest voorkomende voegen zijn de plat volgeborstelde voeg. Exclusievere voegen zijn de knipvoeg gesneden voeg en teruggevoegd. Wanneer de soort voeg bepaald is, kunnen we gaan kijken naar het voegmortel. Hierbij kunt u denken aan een bleker voegmiddel, welke uw gevel een lichte uitstraling geeft. Of een voegmortel die ongeveer dezelfde kleur heeft als uw gevelsteen, dan krijgt u een egaal uitzicht.

Lijmwerk

Het verlijmen van kalkzandsteenblokken wordt tegenwoordig op grote schaal toegepast bij nieuwbouw en renovatie. Kalkzandsteenlijmwerk kan bijna onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd en is arbeidsvriendelijk. Ook zijn wij ervaren met het verlijmen van cellenbeton en ytongblokken en elementen.

Renovatie

Door langdurige weersinvloeden zoals storm, regen en vorst kan het metselwerk van uw gevel of schoorsteen gaan scheuren. Hierdoor kunnen er in uw woning vochtplekken ontstaan. Een oplossing hiervoor is het renoveren van het metselwerk. Bijvoorbeeld door nieuw lood aan te brengen, het verwijderen van de oude voeg en een nieuwe aanbrengen. Door de vakkennis en praktijkervaring is een renovatie bij Braakman Metselwerken in vertrouwde handen.

Onderhoud

Goed onderhoud kan u veel geld besparen in de toekomst. De voeg van het metselwerk dient in goede conditie te zijn. Door weersinvloeden zoals storm, regen en vorst kan het metselwerk beschadigen. Door tijdig uw voegen te laten onderhouden voorkomt u scheuren en beschadigingen aan het metselwerk. Braakman Metselwerken adviseert u graag over het onderhouden van uw metselwerk.

Nieuwbouw

Woningbouw behoort tot een van de belangrijkste kernactiviteiten van Braakman Metselwerken. Samen met u kijken we naar de wensen aan de hand van het eerste schetsontwerp. Als het complete ontwerp op maat is en de bouwvergunningen in orde zijn, gaan we aan de slag. Bij het bouwen van uw woning houden we rekening met uw eisen, wensen en planning. We werken immers aan uw woning.

bottom of page